Over ons

Dutch Domino Team (DDT) is van oorsprong een vriendengroep. Het bouwen met dominostenen is al voor een lange tijd een hobby van ons allemaal. Door het delen van onze projecten via YouTube zijn we met elkaar in contact gekomen. In het begin kwamen we bij elkaar op visite en bouwden we in slaap- en huiskamers. Dit hebben we uit kunnen breiden tot een succesvol jaarlijks evenement met elke keer een wisselend thema en hoger stenenaantal.

World Domino Collective

In de loop der jaren kwamen er naast Nederlandse bouwers ook steeds meer internationale domino fans om ons te helpen bij het bouwen van de stenen. Zo hebben we bouwers uit Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Amerika, Engeland en Israël kunnen ontmoeten. De naam voor het evenement hebben we daarom veranderd in World Domino Collective.

WDC 2021 – Fairy Tales

In 2021 organiseerde het World Domino Collective het allereerste evenement onder de nieuwe naam. Een team van 20 internationale bouwers werkte twee volle weken om meer dan 582.000 dominostenen op te zetten. Het thema van het evenement was ‘Fairy Tales’. Drie verhalen – Peter Pan, De nieuwe kleren van de keizer en Belle en het Beest – werden op een fascinerende manier tot leven gebracht met dominostenen.

WDC 2022 – Domino Valley

Op 19 augustus 2022 vond World Domino Collective 2022 plaats. Het ambitieuze doel van dit evenement was het overtreffen van een bestaand amateurrecord door meer dan 750.000 dominostenen om te laten vallen. Het gekozen thema was ‘Domino Valley’, een origineel en zelfontworpen concept dat de vorm aannam van een pretpark. Dit pretpark was opgedeeld in drie subthema’s: Space, Candy en Maya. Met meer dan 700.000 omgevallen stenen was dit evenement een waanzinnig succes.

WDC 2023 – Happy Time Travel Day

In 2023 organiseerde het World Domino Collective het spectaculaire evenement ‘Happy Time Travel Day’, gesponsord door ATR Travel en het Dutch Domino Team. Een team van 30 internationale bouwers zette gedurende twee weken meer dan 800.000 dominostenen op. Tijdens dit evenement ondernamen drie gelukkige mensen – Maes, Rosie en Collin – een tijdreis van een uur vooruit en een uur terug… dachten ze.

  • Volg ons op:
© 2024 World Domino Collective - Een initiatief van het Dutch Domino Team